ECO INNOVATION 2012

Tot 50% subsidie voor bedrijven die kansen zien in milieuproblemen !
Bedrijven die in het  zakendoen rekening houden met milieuvraagstukken worden door Europa beloont. Bedrijven die producten, processen, technologieën of diensten met een ecologische meerwaarde hebben ontwikkeld, kunnen een Europese subsidie ontvangen van maximaal 50% van de projectkosten. De gemiddelde Europese bijdrage per project is circa € 800.000. MKB- ondernemers worden vooral aangemoedigd deel te nemen aan het Eco-Innovation subsidie programma.

Milieuvriendelijke projecten:
Bedrijven die bijdragen aan een betere leefomgeving om de Europese markt aan te boren. Denk hierbij bv aan hergebruik van grondstoffen, of het verminderen van schadelijke emissies.  Eco-innovation richt zich met name op projecten die een belangrijk economisch- en milieuvoordeel opleveren op het gebied van:
-    Materials recycling
-    Sustainable building products
-    Food and drink sector

-    Water efficiency, treatment and distribution

-    Greening businesses and smart purchasing

Eco-Innovatie aanvragen?
Nieuwe aanvragen kunnen naar verwachting vanaf 9 mei 2012 ingediend worden. Er zal ongeveer € 38 miljoen beschikbaar zijn voor deze ronde. Neem voor meer informatie en ondersteuning contact op met uw adviseur bij MKB Subsidie Recht.
Resultaten CIP Eco-Innovation 2011:

Nederland bovenaan in Europa.
Van de 45 gehonoreerde voorstellen hebben Nederlandse partijen er 7 in de wacht gesleept als coördinator, wat neerkomt op een succespercentage van maar liefst 16%. Bovendien zijn er nog 5 andere Nederlandse bedrijven die partner zijn in een winnend voorstel.
Bron: AgentschapNL
Meer weten over Eco-Innovation subsidie?
Neem contact op met MKB Subsidie RechtMKB Subsidie Recht

Rosendaalseweg 643a
6824 KL  Arnhem

06 - 52064242

info@mkbsubsidierecht.nl