SUBSIDIES IN DE BOUW;

Duurzaam wonen en duurzaam bouwen : subsidie op zonne-energie, windenergie, opvang regenwater of op bijvoorbeeld de nieuwe HRE ketel. Bestaan op landelijk niveau er zijn ook diverse lokale subsidie initiatieven en subsidie mogelijkheden. Hieronder  een overzicht van huidige subsidie mogelijkheden In Nederland:

Energiesubsidie  algemeen:  Nederland heeft diverse subsidiemogelijkheden voor Energie. Sommige subsidies zijn op landelijk niveau geregeld maar er zijn ook nog diverse lokaleenergiesubsidie initiatieven en - mogelijkheden.

Duurzaam Bouwen Subsidie :  Het verlagen van het energieverbruik en het toepassen van hernieuwbare materialen ; Duurzaam bouwen is de toekomst en er zijn een aantal regelingen in het leven geroepen om dit te stimuleren. Meer over subsidie voor duurzaam bouwen:

Isolatie Subsidie: Voor het isoleren van je huis zijn er diverse subsidies : Isolatie is er in vele vormen zoals dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuur isolatie en dubbel glas. Per vorm zijn er verschillen de subsidies.

Warmtepompsubsidie:   Voor de installatie van een warmtepomp in je huis zijn er diverse subsidies in Nederland. Met een warmtepomp kun je de woning voorzien van verwarming en warm water.

Dubbel glassubsidie: Dubbel glas of isolatieglas is vaak de beste energiebesparende maatregel die je kunt nemen in je huis. Met dubbel glas kun je flinke besparingen realiseren en de investering verdient zich snel terug.

Zonne-energiiesubsidie:  Zonne-energie via zonnecellen of zonnepanelen kunnen je huis voorzien van elektriciteit en heet water. Eenvoudig te installeren en te beheren. Deze duurzame bron van energie heeft absoluut de toekomst.

Windenergiesubsidie:  Wek je eigen stroom op met behulp van windenergie. Het decentraal opwekken van elektriciteit is de toekomst. Diverse subsidies en stimuleringsregelingen zijn mogelijk voor investeringen in windenergie.

CV ketel (zonneboiler)subsidie : Het verwarmen van je huis is verantwoordelijk voor het grootste deel van je energieverbruik. Voor de verwarmingsinstallatie (HR ketel, CV, ketel, HRE ketel, zonneboiler) in je huis zijn er diverse subsidies in Nederland.

Regenwaterwinningssubsidie: Door regenwater af te koppelen voorkom je dat schoon regenwater wordt vermengd met het vuile rioolwater. Dit geeft  minder belasting van de  rioolwaterzuiveringsinstallatie en het schone regenwater wordt benut op de plek waar het is gevallen. In een aantal gemeenten in Nederland zijn hiervoor subsidies.

Groen daksubsidie: Een groen dak geeft goede isolatie- eigenschappen. Daarnaast draagt het bij aan beter waterbeheer en heeft het een positieve werking op de gezondheid van mensen doordat het de natuur dichterbij brengt. Op regionaal niveau zijn er diverse subsidies.

Energielabel/energiebesparingssubsidie:  Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig je woning is. Het energielabel voor de verkoop en verhuur van een huis is januari 2008 ingevoerd. Om het energielabel te stimuleren zijn er een aantal landelijke subsidies voorhanden.

Verbouwsubsidie : Het verbouwen of renoveren van je huis is momenteel erg interessant terwijl er bij bestaande bouw  vaak minder aandacht wordt geschonken aan duurzaamheid.  Onterecht want het verbeteren van een bestaand huis is juist de meest duurzame en milieuvriendelijke manier van huisvesting.

Hieronder een overzicht van huidige subsidie mogelijkheden voor verbouwen en renoveren in Nederland:

Subsidie schilder en stukadoor: laag BTW tarief  ! Via deze regeling is het nu extra interessant om je huis te laten schilderen of stucen. Zowel de manuren als materialen vallen binnen deze regeling. Lees verder: laag BTW tarief 6% voor schilder en stukadoor.

Subsidie Advies werkzaamheden over Energiebesparing :  Voor het inwinnen van advies door een gecertificeerd adviesbureau  kun je een subsidie aanvragen. Een maatwerkadvies geeft direct inzicht in de mogelijke energiebesparende maatregelen in een woning, wat deze kosten en welke besparing daarmee mogelijk is.

Duurzame warmte : Via de regeling Duurzame Warmte kunnen eigenaars van bestaande woningen in aanmerking komen voor een subsidie voor een duurzame warmte maatregel. Deze besparende maatregelingen betreffen zonneboilers, warmtepompen en micro-warmtekrachtketels (HRE ketel). Lees verder: Subsidie voor Zonneboiler, Warmtepomp en HRE ketel.

Financiering Energiebesparingskrediet:  Met het energiebesparingskrediet kun je geld lenen voor groene investeringen in je huis. Denk hierbij aan isolatie, zonnepanelen, zonnecollectoren of het plaatsen van een warmtepomp. Lees verder: Financiering Energiebesparing.

Financiering Groenproject :  De regeling Groenprojecten is een fiscale kortingsregeling die door banken wordt gebruikt om groenprojecten tegen een lagere rente te financieren.  Eigenaren van een huis kunnen van regeling gebruik maken om hun woning energiezuiniger te maken. Lees verder: Financiering Groenproject

MKB Subsidie Recht

Rosendaalseweg 643a
6824 KL  Arnhem

06 - 52064242

info@mkbsubsidierecht.nl