WBSO VOOR CLINICAL RESEARCH ORGANISATIONS - CRO

CRO ‘s en Subsidies :

Clinical Research Organisations en commerciële organisaties die (deels) vergelijkbare werkzaamheden uitvoeren ( CRO ‘s) kunnen ook in aanmerking komen voor financiële ondersteuning van de overheid. De WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) levert R&D-actieve organisaties een aantrekkelijke korting op de af te dragen loonbelasting op. Hierbij gaat het over (klinisch) onderzoek aan de eigen ontwikkelingen, die CROs niet hebben.

UITZONDERINGSPOSITIE : Speciaal voor de doelgroep CRO ‘s heeft de overheid echter een uitzonderingspositie gecreëerd, waardoor ook CRO ’s vele uren besteed aan de ontwikkeling van nieuwe medicijnen en devices te gelde kunnen maken via de WBSO!  Wij helpen u graag om deze mogelijkheid effectief en structureel te benutten.

PROFESSIONELE AANPAK : Wanneer komen activiteiten van CRO ‘s wel of niet in aanmerking voor de WBSO? Test uw basiskennis aan de hand van een handige vragenlijst.  Wij zijn altijd bereid om uw resultaten nader toe te lichten. Daarnaast inventariseert  MKB Subsidie Recht en  bekijkt   in een persoonlijk gesprek vrijblijvend uw mogelijkheden. Indien deze positief blijken, verzorgen wij desgewenst uw aanvraag.
Onze diensten bestaan uit:

- het beoordelen van de mogelijkheid van elk individueel project om voor de WBSO in aanmerking te komen;

- het schrijven van de inhoudelijke aanvraag aangevuld met specifieke informatie op basis van gerichte vragen;

- het tijdig indienen van een complete en kansrijke aanvraag;

- het (in samenspraak) beantwoorden van vragen van de verstrekker (AgentschapNL);

- het voorlichten over de ins & outs met betrekking tot het toepassen van de WBSO binnen uw organisatie;

- ondersteuning bij controle door AgentschapNL. Deze professionele aanpak zorgt ervoor dat u met minimale inspanning het maximale uit de WBSO haalt.


Uw WBSO verzorgen wij graag met het hierboven geschetste full-service model. Indien u al gebruik maakt van de WBSO kunt u ons tevens inschakelen om te onderzoeken of u alle mogelijkheden wel optimaal benut.MKB Subsidie Recht

Rosendaalseweg 643a
6824 KL  Arnhem

06 - 52064242

info@mkbsubsidierecht.nl